Ku Sangka Gurauan, Tetapi Nyata

Hahaha.. Tak sampai sebulan balik semula ke Matrik Pahang ni, lecturer Chemy kata nak buat jamuan raya. Itu pun masih lagi dalam bulan Syawal. Cikgu (Lecturer Chemy) cakap nak buat jamuan tu hari Selasa sebab kelas kitaorang relax sikit hari tu.

So, waktu petang semua pelajar perempuan tukar baju. Dari T-shirt rasmi kolej ke baju formal. Budak lelaki pulak, Sri sorang je yang tukar baju... yang lain masih pakai T-shirt kolej.

Dalam setengah jam kitaorang tuggu cikgu dekat Cafe A, cikgu pun sampai dengan membawa beberapa bekas kuih raya. Bukan bekas saja tau.. Kalau tak percaya, ini dia...






















Jadi yang "ku sangka gurau tu" maksudnya saya ingatkan cikgu nak buat jamuan biasa je.. rupa-rupanya dia bawak sekali kuih raya dari rumah dia. Hahaa.. apa lagi, kitaorag melantak je la... Air tu, cikgu yang belanja. Dia order dari Cafe A2. Haha.. Kitaorang kekenyangan sampai malam. Syukur sebab ada orang bagi rezeki..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...