Taman Tamadun Islam

Cuti skolah dah nak berakhir, tetiba pulak teringin nak post pasal tempat ni. nak tau tempat apa?
Taman Tamadun Islam laa..
Sepatutnya saya kena post sebelum cuti kan. Hmm.. nak buat camne... sibuk katakan..

Cakap pasal Taman Tamadun Islam (TTI) ni, semestinya tempat ni menjadi tarikan pelancong tak kira samada dari dalam atau luar negara. Boleh saya kata, tempat ni, merupakan tempat riadah paling popular kat Kuala Teregganu ni. Menarik kan? Terdapat 23 buah monumen masjid dari seluruh negara. Jadi, kalau siapa-siapa yang x dapat merasai menjejakkan kaki ke masjid yag sebenar, boleh la snap gambar kat monumen ni. haha.


Jadi, jika ada plan nak bercuti ke Terengganu tu, jangan lupa datang ke sini. lepas singgah TTI, boleh pergi kg. Losong untuk beli keropok. Dekat jee.. utuk maklumat lanjut, layari lah laman web ni : http://www.tti.com.my/

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...