Mami nak cari iron cocotte set.

Hmm... lama tak blogging.. maklumlah, sibuk katekan. Baru-baru ni, mami(my mom) cakap nak cari periuk besi atau nama sebenarnya Iron Cocotte. Macam gambar ni.
Tengok gambarnye pun dah cantik. Tapi sayang... saiz kecik.. cuba cari dekat ebay.co.uk, jumpa jugak saiz yang besar, tapi bila convert harga...WoWOowOW! Dekat RM1000.

Mami cakap, dia nak beli ni untuk masak lauk harian macam sup, ikan singgang dll je. Tapi, bila dia tengok harga, ni dia kata

"Nak masak kuah ikan singgang pun guna periuk 1000.00 hingit. Baiklah.. beli periuk kat pasar payang"

Last-last tu, cancel je niat nak beli Cocotte Set kat e-bay tu. Haahhaha! kelakar betul

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...